Vacatureteksten.info

Onderzoek

Online vacatures in Nederland, Duitsland en Frankrijk vergeleken

4beeld-vacaturemarkt-2014

Het aantal vacatures kende in Nederland een piek in november in 2014. De Duitse vacaturemarkt piekte in mei en november en Frankrijk in september en november. In Duitsland publiceerde twee autofabrikanten de meeste vacatures, terwijl in Nederland de Rabobank bovenaan staan. Jobfeed analyseerde haar data en maakte er een rapport en infographic van.

16% meer vacatures in 2014 in Nederland

Het aantal vacatures in Nederland is in 2014 is met 16% gestegen ten opzichte van 2013. In totaal zijn er 1.244.682 vacatures gepubliceerd. gemiddeld wordt een vacaturetekst op 5,2 websites uitgezet.

Uit de analyse blijkt dat Zuid-Holland de meeste vacatures had, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant. In Frankrijk wordt in île-de-France de meeste vacatures gepubliceerd en in Duitsland in Nordrhein-Westfalen.

In Nederland en Frankrijk staat de branche handel bovenaan als het gaat om de meeste vacatures. In Duitsland is dit de industrie.

Nederland blijft Parttime-land

Bijna een derde van alle gepubliceerde vacatures in 2014 zijn parttime vacatures in Nederland. In Frankrijk en Duitsland is dit beide 16%.

Online vacatures in 2014 in Nederland, Duitsland en Frankrijk

Rapport

Download hier het rapport behorende bij bovenstaande infographic.

Bronvermelding

De cijfers zijn afkomstig van Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures van Textkernel, die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. Voor deze analyse zijn miljoenen vacatures, geplaatst in 2014 in Duitsland, Frankrijk en Nederland, geanalyseerd, gecategoriseerd en ontdubbeld. De analyses zijn uitgevoerd op de ontdubbelde vacatures, exclusief stages, bijbanen, vrijwilligerswerk en franchises.

Tagged , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed