Vacatureteksten.info

Tips & tricks

Gebruik inhoudelijke tussenkoppen in vacatureteksten

400x200-inhoudelijke-tussenkop-vacatureteksten

De meeste vacatureteksten die vanuit een werkgever worden geschreven, zijn in een vast stramien. Daar is op zich niets mis mee, maar een vast stramien wil nog niet zeggen dat alle tussenkoppen ook standaard moeten zijn. Voor de aantrekkelijkheid en vindbaarheid van een vacaturetekst is het slim om te werken met inhoudelijke tussenkoppen.

Vaste kopjes

In de meeste gevallen bevatten vacatureteksten vaste kopjes. veelal gedicteerd door recruitmentsystemen en recruitmentsites. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderstaande vaste kopjes:

  • Functieomschrijving
  • Functie-eisen
  • Ons aanbod
  • Over de organisatie
  • Meer informatie

Lezers doen aan ‘koppensnellen’

Wanneer je als lezer snel een tekst wilt scannen, lees je de koppen: koppensnellen. Wanneer je dan gebruik maakt van vaste kopteksten, weet je feitelijk nog niets. Het enige wat je weet is dat er nu een alinea komt over de functieomschrijving, maar inhoudelijk weet je nog niets. Wanneer er zou staan: ‘Afwisseling in techniek en finance’ word je als lezer meer getriggert en de alinea ingetrokken.

Vindbaarheid in zoekmachines

Inhoudelijke tussenkoppen hebben nog een voordeel, namelijk dat het helpt bij het beter vindbaar maken van vacatureteksten in zoekmachines. Zoekmachines zien namelijk in de html-code dat iets een kopje is. Kopteksten staan namelijk tussen htm-codes als < H2 >Koptekst < / H2 > of < H3 >Koptekst < / H3 >. Omdat kopteksten zwaarder wegen in de waardering van een pagina in zoekmachines dan body-tekst, heeft een inhoudelijke koptekst meer toegevoegde waarde.

Creativiteit

Het enige nadeel wat er is met inhoudelijke tussenkoppen, is dat u redelijk creatief moet zijn om steeds een pakkende koptekst te bedenken. Maar bij moeilijk invulbare vacatures, kunt u met inhoudelijke tussenkoppen wellicht wel het verschil maken.

Tagged , , , , , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed