Vacatureteksten.info

Onderzoek

Vacatureteksten voor ICT’ers onduidelijk

400x200-ict-vacatureteksten

Bijna de helft van de ICT-professionals in Nederland heeft wel eens een vacaturetekst gezien waarbij het onduidelijk was wat de functie inhield. Dit wordt met name veroorzaakt doordat vacatureteksten incompleet zijn of dat de vacatures mooier worden voorgedaan dan dat ze in werkelijkheid zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Bonque.nl.

Onduidelijke vacaturetekst

Uit het onderzoek onder ruim 600 IT-professionals blijkt dat 47 procent na het lezen van een vacaturetekst niet precies begrijpt wat de functie inhoudt. Kandidaten kunnen dan bellen of een mail sturen, maar de kans is groot dat iemand afhaakt. Een goede vacaturetekst met een duidelijke functieomschrijving en een concreet aanbod (salaris en overige arbeidsvoorwaarden) worden belangrijk gevonden door ICT-professionals.

Functie in werkelijkheid anders

Ook nadat een ICT-professional is aangenomen komt het voor dat een functie een andere inhoud heeft dan werd verwacht. Bij 44 procent had de nieuwe functie niet de inhoud die door de vacaturetekst en de sollicitatiegesprekken werd geschetst. 45% van deze nieuwe werknemers onderneemt geen actie, 30% gaat op zoek naar een andere baan en 25% geeft het aan bij de leidinggevende.

Geen reactie op sollicatie

Bij 89% van de ondervraagde kandidaten is het weleens voorgekomen dat ze na het reageren op een vacature géén reactie hebben ontvangen. Van de kandidaten die wel een reactie ontvingen, krijgt 28% de reactie binnen een week, 41% binnen 2 weken en 31% gemiddeld binnen een maand. Daarnaast vindt het merendeel van de ondervraagde kandidaten de duur van het sollicitatieproces precies goed (42%), waarbij een tweede meerderheid het te lang vindt duren (30%).

Download het onderzoek

Het hele onderzoek is te downloaden van de site van Bonque.nl.

Tagged , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed