Vacatureteksten.info

Nieuws

Lang openstaande vacature is onaantrekkelijk

460x200-lang-openstaande-vacatures-onaantrekkelijk

Vacatureteksten staan soms maanden gepubliceerd op een site. Omdat de vacature nog niet is ingevuld of omdat werkgevers een vacature altijd open heeft staan. Maar lezers van een vacaturetekst die al 15 weken openstaat denken dat er dan iets schort aan de vacature. Dit blijkt uit onderzoek van Randstad bij tweeduizend Britse burgers.

Onaantrekkelijk

Aan een vacature die na vijftien weken nog altijd niet in ingevuld, moet volgens het publiek iets schorten. Dat is de conclusie van een De onderzoekers stelden vast dat het publiek er vanuit gaat dat een vacature die tweeënzeventig werkdagen is blijven openstaan, dermate onaantrekkelijk is dat ze door niemand wordt gewild. Er wordt aan toegevoegd dat werklozen zich minder geduldig opstellen dan de gemiddelde bevolking. Ook blijken mannen toleranter te zijn voor de vacatures dan vrouwen.

Overeenkomst met woning

Het plaatsen van een vacature lijkt opvallend veel op de verkoop van een woning, volgens Randstad. Wanneer het aanbod te lang op de markt blijft, wordt bij het publiek de perceptie gecreëerd dat er iets niet deugt.

Pas een vacaturetekst aan die niet werkt

Wanneer er onvoldoende goede kandidaten op een vacaturetekst afkomen na 2-3 weken, heeft het geen zin om de vacaturetekst langer open te laten staan. Haal hem dan ook van de website, verbeter de vacaturetekst en publiceer hem hierna weer. Of pas de media aan waar je de vacaturetekst plaatst. Wanneer je als werkgever continu mensen zoekt op een vacature, is het slim om dit te vermelden in de vacaturetekst. Lezers weten dan, dat als de vacature lang openstaat, dit niet komt door de onaantrekkelijkheid van de vacature.

Zesendertig dagen

Randstad voegt er aan toe dat een vacature weliswaar pas een negatieve perceptie krijgt na tweeënzeventig dagen, maar er wordt opgemerkt dat optimaal een wervingsprocedure binnen zesendertig dagen gebeurt. Opmerkelijk is wel dat de percepties gevoelig kunnen verschillen naargelang de geografische herkomst van de respondenten. In het noordoosten van Groot-Brittannië volgt een negatieve reactie al na achtenvijftig werkdagen. In Londen blijkt men daarentegen meer begrip te hebben voor een moeilijke zoektocht naar talent en wordt pas na negenzeventig werkdagen een negatieve perceptie gecreëerd.

Tagged

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed