Vacatureteksten.info

Onderzoek

Infographic: gebruik van jargon in vacatureteksten

460x200-infographic-vacatureteksten-begrippen

Werkgevers gebruiken in vacatureteksten maar al te graag jargon oftewel vaktaal. Soms met als doel selectie, maar ook door onwetendheid. De sectoren Marketing/PR/Media en Management/Consulting spannen de kroon als het gaat om gebruik van jargon. In deze infographic het gebruik van vaktaal door werkgevers en kandidaten.

57 procent van de kandidaten haakt af

Driekwart van de baanzoekers constateert het gebruik van jargon in vacatureteksten volgens onderzoek van Monster.co.uk. Maar liefst 57% zegt dat dit taalgebruik hen afhoudt van solliciteren. Een derde vindt jargon verwarrend en zelfs 14% voelt zich geïntimideerd. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart van de baanzoekers (23%) klaagt over spellingsfouten in vacatureteksten.

Kandidaten gebruiken ook jargon

Naast werkgevers blijken ook kandidaten in hun cv onnodig jargon te gebruiken. Iets meer dan de helft van de Engelse werkgevers in het onderzoek irriteert zich aan vaktaal in cv’s. En dan zijn het vooral mannelijke sollicitanten die zich hieraan schuldig maken.

Infographic

Door op onderstaande infographic te klikken opent zich een een grote versie in een nieuw scherm.

Infographic: gebruik van vakjargon in vacatureteksten

 

 

 

Tagged , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed