Vacatureteksten.info

Onderzoek

Moedervriendelijke vacatureteksten schrijven

460x200-vacatureteksten-moedervriendelijk

Een goede vacaturetekst is geschreven op de doelgroep. Wanneer je je richt op de doelgroep moeders met thuiswonende kinderen, dan is het belangrijk dat je als werkgever de juiste beweegmotieven benoemt in de vacaturetekst. Uit onderzoek van Werf& blijkt dat moeders salaris, werksfeer en dicht bij huis/acceptabele reistijd het meest belangrijk vinden.

Krijgen van kinderen verandert kijk op werk

In het eerste kwartaal van 2012 zijn 926 moeders met thuiswonende kinderen ondervraagd. De komst van kinderen is voor hen de grootste gebeurtenis in hun leven waardoor hun kijk op werk is veranderd. Maar liefst 50% ziet dit als het belangrijkste ‘life changing event’ in relatie tot werk. Op de tweede plaats komt het overlijden van naasten (15%) gevolgd door werkloos zijn (14%) aldus het onderzoek. Als werkgever is het belangrijk om hier op in te spelen. Enerzijds om de huidige medewerkers die moeder zijn (geworden) aan je te binden, anderzijds om nieuwe medewerkers aan te trekken.

Belangrijkste beweegmotieven voor moeders

Wanneer je als werkgever op zoek bent naar (herintredende) moeders, dan is het belangrijk dat je weet wat zij belangrijk vinden om in beweging te komen. Door hier op in te spelen in vacatureteksten komt de doelgroep moeders eerder in beweging. Opvallend is dat parttime werken pas op plek 5 staat en dat goed salaris en werksfeer bovenaan staan.

De top-10 redenen voor moeders om een werkgever te kiezen zijn:

1.    Goed salaris 46%
2.    Werksfeer 45%
3.    Dicht bij huis/acceptabele reistijd 40%
4.    Vast contract 39%
5.    Mogelijkheid om parttime te werken 30%
6.    Inhoud van het werk 28%
7.    Afwisseling van het werk 27%
8.    Uitdaging van het werk 24%
9.    Zelfstandigheid in de functie 23%
10.  Flexibele werktijden 21%

Onderzoeksopzet

In opdracht van vakblad voor arbeidsmarktcommunicatie Werf& zijn in het kader van moederdag 926 moeders met thuiswonende kinderen onderzocht binnen het ArbeidsmarktGedragsonderzoek (AGO) van Intelligence Group. Het AGO is een continu onderzoek dat per kwartaal circa 5.000 unieke respondenten toevoegt aan de data. Ook het onderzoek zelf wordt telkens weer geactualiseerd op basis van trends en ontwikkelingen.

Tagged , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed