Vacatureteksten.info

Tips & tricks

Schrijf arbeidsvoorwaarden naar de doelgroep toe

460x200-arbeidsvoorwaarden-vacaturetekst

De arbeidsvoorwaarden maken een belangrijk onderdeel uit van een vacaturetekst. In de praktijk blijkt echter dat werkgevers het minste aandacht besteden aan de arbeidsvoorwaarden en kiezen voor een standaard tekstje, ongeacht de doelgroep. Een goede vacaturetekst bevat op de doelgroep geschreven arbeidsvoorwaarden.

In vacatureteksten wordt vaak een standaard tekst gebruikt voor de arbeidsvoorwaarden. Maar in de praktijk zijn de arbeidsvoorwaarden natuurlijk niet gelijk. En dan hebben we het niet alleen over de hoogte van het salaris. Stem de arbeidsvoorwaarden in een vacaturetekst af op de doelgroep. Want de wervingskracht van een vacaturetekst wordt mede bepaald door het doelgroepgericht beschrijven van uw aanbod.

Zorg voor herkenning

Een vacaturetekst moet de doelgroep aanspreken. Hij/zij moet zich herkennen in het profiel om enthousiast te worden. Wanneer vervolgens ook een aantal arbeidsvoorwaarden worden beschreven die aansluiten op zijn/haar wensen is de kans nog groter dat de doelgroep in beweging komt. Zelfs wanneer jouw organisatie een CAO heeft, kun je per doelgroep onderdelen belichten die meer van toepassing zijn op de ene functie dan op de andere.

Ken jouw doelgroep

Om te weten welke arbeidsvoorwaarden jouw doelgroepen belangrijk vinden, moet je jouw doelgroepen kennen. Binnen de organisatie is vaak voldoende informatie voorhanden om te weten wat bepaalde functiegroepen belangrijk vinden. Wanneer 80% van een functiegroep deels thuis werkt, dan kun je aannemen dat dit ook geldt voor dezelfde doelgroep buiten jouw organisatie. En wanneer in het medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat jouw medewerkers zeer tevreden zijn over een aantal zaken, dan kun je dit ook gebruiken in jouw vacatureteksten. Je kunt ook een aantal vragen aan eigen medewerkers voorleggen welke arbeidsvoorwaarden zij het meest waarderen. Tenslotte kun je doelgroepinformatie aankopen, bijvoorbeeld via online tools als Wervingswereld.nl.

Hybride arbeidsvoorwaardentekst

De arbeidsvoorwaardentekst hoeft niet helemaal anders te zijn. Een deel van de voorwaarden geldt namelijk voor iedereen. Het standaard benoemen van een aantal sterke punten in iedere vacaturetekst is alleen maar goed. Maar vul deze vervolgens wel aan met die arbeidsvoorwaarden die specifiek gelden voor de doelgroep en/of waarvan je weet dat jouw doelgroep dit belangrijk vindt.

Tagged ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed