Vacatureteksten.info

Nieuws

Arbeidsvoorwaarden belangrijkste reden om te reageren

Arbeidsvoorwaarden belangrijkste reden om te reageren

Arbeidsvoorwaarden belangrijkste reden om te reagerenGunstige arbeidsvoorwaarden is de belangrijkste reden om op een vacature te reageren blijkt uit onderzoek van Unique onder 506 respondenten.Voor 51 procent van de respondenten geeft salaris, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden in de vacaturetekst de doorslag om te solliciteren.

Toon en schrijfstijl

De toon en schrijfstijl van de vacaturetekst worden door één op de vijf van doorslaggevend belang gevonden. Reistijd blijkt de minst belangrijke factor in een vacaturetekst om voor die baan te kiezen. Slechts 12 procent van de respondenten stelt dat dit de doorslag geeft. Daarnaast vindt 17 procent de informatie over de organisatie die uit de vacature blijkt juist de reden om naar de functie te solliciteren.

Vermeld salaris in vacaturetekst

Uit eerder onderzoek van Intelligence Group in 2009 bleek ook al het belang van het benoemen van het salaris in een vacaturetekst. Salaris is voor 58% van de ondervraagden één van de vijf belangrijkste aspecten bij de keuze voor een werkgever. Twintig procent van de potentiële werknemers geeft aan een vacaturetekst niet verder te gaan lezen als deze geen salarisindicatie bevat.Bovendien blijkt uit hetzelfde onderzoek dat een minder dan marktconform salaris voor tweederde van het arbeidspotentieel  een reden is om niet te kiezen voor een werkgever.

Bronnen: Unique | Intelligence Group

Tagged ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed