Vacatureteksten.info

Nieuws

Hoe goed zijn jouw vacatureteksten eigenlijk?

Hoe goed zijn jouw vacatureteksten eigenlijk?Het meest gebruikte middel binnen recruitment is nog steeds de vacaturetekst. Toch blijkt het best lastig te zijn een goede tekst te schrijven. In 2010 scoorde de gemiddelde vacaturetekst een 5,1. Hoe zou het in 2011 zijn met vacatureteksten? Dat wordt tijdens de Vacaturetestdagen 2011 uitgezocht.

Kosteloos een vacature laten testen

De Vacaturetestdagen 2011 zijn – voor het derde jaar op rij – van start gegaan. Tot 15 maart 2011 kunnen werkgevers weer kosteloos en vrijblijvend hun vacature laten testen op www.vacaturetestdagen.nl. Vorig jaar hebben ruim 490 bedrijven hier gebruik van gemaakt. Met dit initiatief wil Campaign Group in samenwerking met haar partners, werkgevers inzicht geven in de wervingskracht van hun vacatureteksten.

Meting op 13 verschillende aspecten

De vacatures worden net als de voorgaande twee jaren op 13 verschillende aspecten (onderverdeeld in 5 dimensies) getest door arbeidsmarktcommunicatie-experts van Campaign Group. Op basis van de resultaten van de Vacaturetestdagen 2009 en 2010 kan worden geconcludeerd dat veel werkgevers nog weinig inzicht hebben in de wervingskracht van hun vacaturetekst. Ruim de helft van de onderzochte vacatures in 2010 scoorde een 5,1 in 2009 was dit nog een 5,4. Dit jaar wordt dus opnieuw de thermometer in de markt gehouden. De vraag is of organisaties, met het oog op de aantrekkende arbeidsmarkt, nu wel meer tijd besteden aan het maken van een wervende vacaturetekst.

Rapportage

De eerste 500 deelnemers ontvangen na het verzenden van een vacaturetekst vóór 15 maart geheel kosteloos op 23 maart een beoordelingsrapport. Na afloop van de Vacaturetestdagen 2011 vind je op Vacatureteksten.info een artikel over de dit jaar behaalde resultaten.

Tagged ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed