Vacatureteksten.info

Onderzoek

Driekwart vacatures niet vindbaar op 1e pagina in Google

460x200-vacatureteksten-google

Slechts 26% van de vacatureteksten is terug te vinden op de eerste pagina van Google wanneer er wordt gezocht op “vacaturetitel + plaatsnaam”. Dit blijkt uit de derde Nationale Zoekmachine Wervingsmonitor van Expand Online. In 2009 deden we het iets beter, toen was 27% van de vacatureteksten vindbaar.

74% van de vacatures niet vindbaar op eerste pagina

Steeds meer mensen kijken alleen maar naar de zoekresultaten op de eerste pagina. Dit betekent dat het essentieel is dat vacatures goed vindbaar zijn via Google. Een kwart van de vacatureteksten is dus maar vindbaar op de eerste resultatenpagina binnen Google.

38% heeft functienaam in webadres

Van de 135 onderzochte recruitmentsites van werkgevers en intermediairs bleek slechts 38% de functienaam van de vacature in het webadres te hebben staan. Denk hierbij aan een url als: “werkenbijons.nl/vacatures/senior-controller-utrecht/”. Bij 65% van de goed vindbare vacatureteksten wordt gebruik gemaakt van functienamen in het webadres, versus slechts 26% van de slecht vindbare recruitmentsites. Hiermee blijken specifieke webadressen inderdaad een belangrijke verklarende factor voor organische vindbaarheid van vacatures.

Meer informatie over het onderzoek kun je vinden op de website van Expand Online.

Bron: Expand Online

Tagged , , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed