Vacatureteksten.info

Onderzoek

Vergeet parttime niet te vermelden in vacaturetekst

Vergeet parttime niet te vermelden in vacaturetekstIn bijna tweederde van de parttime vacatures wordt het woord ‘parttime’ niet vermeld. Dit heeft grote consequenties voor de vindbaarheid van deze vacatures, omdat het woord ‘parttime’ wel tot de meestgebruikte zoekwoorden. Een gemiste kans in het matchen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Bijna tweederde vermeldt het woord parttime niet
Uit het onderzoek van de AMC Academie blijkt dat in slechts 36,7% van de vacatures die gerubriceerd zijn als ‘parttime’ of waar maximaal 32 uur wordt gevraagd, het woord ‘parttime’ wordt genoemd. Werkgevers laten hier een grote kans liggen omdat Nederland parttime land nummer 1 is  wereldwijd en mensen gebruiken het woord dan ook veelvuldig in hun zoekopdrachten. Werkgevers denken dat het vermelden van het aantal uren, fte of een percentage voldoende is. Maar dit zijn woorden waar mensen niet op zoeken. Als een bepaald woord niet in de vacaturetekst staat, wordt de vacaturetekst niet gevonden. Niet op de eigen werkgeverssite, maar ook niet op vacaturesites.

Bijna 700.000 zoekopdrachten in Google per maand
Uit zoekwoordstatistieken van Google blijkt dat er maandelijks meer dan 660.000 zoekopdrachten worden gegeven in het Nederlandse taalgebied met daarin het woord parttime. Het zoekresultaat dat mensen dan feitelijk krijgen is slechts een derde van wat er werkelijk aan parttime banen voorhanden is. Daarom is het zo essentieel voor werkgevers om goed stil te staan bij het schrijven van hun vacatureteksten. Je kunt je visvijver en vindbaarheid vergroten met factor 3 door in dit geval het ene woord ‘parttime’ in de tekst toe te voegen.

Verantwoording
Het onderzoek is uitgevoerd op donderdag 12 augustus 2010 onder 6 vacaturesites die het aantal parttime vacatures tonen. Voor dit onderzoek wordt onder parttime verstaan vacatures van maximaal 32 uur of die door de vacaturesite zijn gerubriceerd onder parttime. De 6 vacaturesites zijn: Monsterboard.nl, Nationalevacaturebank.nl, NUwerk.nl, Jobtrack.nl, Stepstone.nl en Jobnews.nl. Er is binnen de zoekfunctie van de betreffende vacaturesites gezocht naar ‘parttime’ en de alternatieven ‘part-time’ en ‘part time’.
Bron: AMC Academie

Tagged , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed