Vacatureteksten.info

Tips & tricks

Waarom de locatie belangrijk is in een vacaturetekst

460x200-vacaturetekst-locatie

Wanneer kandidaten zoeken naar een baan zullen zij vaak ook een locatie aangeven, zoals een plaatsnaam of provincie. Een secretaresse die in Deventer woont heeft namelijk niet zoveel aan een vacature in Den Helder. Als werkgever is het dus van belang de locatie van de functie goed in de vacaturetekst te zetten.

Belang locatie wordt alleen maar groter
De locatie goed vermelden bij een vacature wordt steeds belangrijker. Omdat we een betere work-life balance willen, maar ook door technische mogelijkheden. Zo willen steeds meer Nederlanders de reistijd in het woon-werkverkeer verkorten. Ongeveer een kwart van de Nederlanders die langer dan een uur onderweg is, overweegt hiervoor een baan dichter bij huis te zoeken blijkt uit internationaal onderzoek van Regus.

Wanneer mensen dus zoeken naar een andere baan zal men bij het zoeken zoveel mogelijk de gewenste locatie aangeven. En vacatureteksten worden pas gevonden wanneer de locatie er goed in wordt vermeld. Daarnaast krijg je steeds meer ‘location based’ diensten. Dit zijn online diensten die gebruik maken van de gps-positie van een persoon, bijvoorbeeld via de mobiele telefoon. Wanneer je in Zeist bent krijg je dan bijvoorbeeld alleen de vacatures te zien in Zeist.

Jobboards
Op vrijwel alle vacaturesites wordt er goed ingesprongen op het feit dat baanzoekers op locatie willen kunnen zoeken. Als werkgever kun je bij een vacatureplaatsing de plaatsnaam en provincie ingeven, zodat vacatures makkelijker worden gevonden op regio.

Daarnaast bieden steeds meer jobboards de mogelijkheid om op een kaart (meestal Google Maps) naar vacatures te zoeken, zoals Intermediair.nlStepStone gebruikt een tag cloud van veelgezochte steden. Ook werkgevers met meerdere vestigingen in het land gebruiken steeds vaker Google Maps om hun vacatures te tonen. Een voorbeeld hiervan is Stichting Carmelcollege.

Zoekmachines
Daar steeds meer vacatures via Google onder ogen komen van kandidaten, is het voor een werkgever van belang dat zijn vacatureteksten worden gevonden. En dan het liefst op de eigen recruitmentsite in plaats via betaalde posts op jobboards. Dit betekent dat je op je eigen site moet zorgen dat er bij iedere vacaturetekst een goede vermelding is van de locatie.

Om een indruk te krijgen hoe vaak er wordt gezocht op een locatie, kun je gebruik maken van de Google Keywords Tool. Hiermee kun je eenvoudig kijken hoe vaak er wordt gezocht op bepaalde termen. Stel dat je een vacature hebt in Oosterhout (Noord-Brabant), dan is het handig om ook Breda in de tekst te verwerken, omdat daar een stuk meer op wordt gezocht dan Oosterhout. En beide steden liggen maar een paar kilometer van elkaar vandaan.

3 tips om jouw vacature goed vindbaar te maken op locatie
Hieronder vind je 3 tips om in jouw vacaturetekst (op de eigen recruitmentsite) de locatie van de vacature optimaal te vermelden.

  1. Noem plaatsnaam en provincie
    Zorg er altijd voor dat je naast de plaatsnaam de provincienaam in de vacaturetekst vermeld.
  2. Verwerk de dichtsbijzijnde grote plaats in de vacaturetekst
    Indien de vacature in een dorp of in een kleine stad is, is de kans groot dat kandidaten veel minder zoeken op deze locatienaam. Uiteraard kan men zoeken op provincie, maar de kans is groot dat men wel zoekt op een plaatsnaam van een grote stad in de zelfde regio. Verwerk in de tekst deze grote plaatsnaam. Bijvoorbeeld: xxx ligt op 5 kilometer van Amsterdam.
  3. Noem de streek of regio
    In sommige gebieden komt de regio of streeknaam vaak voor. Zorg ervoor dat je deze in je vacaturetekst verwerkt. Een voorbeeld is Tiel. Tiel ligt in de provincie Gelderland, maar ook in de regio de Betuwe. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld regio Rijnmond of de Veluwe.

Tagged , , , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed