Vacatureteksten.info

Checklists

Checklist: vacaturetekst voor werving stagiaires

Jaarlijks lopen tienduizenden studenten op MBO, HBO en WO stage. Ondanks dat de meeste stagiairs via hun eigen netwerk een stage vinden, spelen vacatures die via stagesites en de opleiding worden verspreid een grote rol. Op basis van de vacaturetekst kiest een stagiair zijn of haar ideale stageplek uit. Ook voor een stageplek moet je dus een goede vacaturetekst schrijven. In dit Vacatureteksten.info-artikel een checklist met tips die specifiek gelden voor vacatureteksten gericht op stagiaires.

Door: Martijn Hemminga

1. Plaats tijdig de vacature voor stageplaats

40% van de studenten begint 3 tot 4 maanden van te voren te zoeken naar een stageplaats. 16% zelfs 5 tot 6 maanden van te voren. Zeker de gemotiveerde en vaak ook goede studenten zullen dit doen. Maak dus tijdig kenbaar dat u een stageplaats heeft, dan is de kans het grootst dat je goede reacties krijgt.

2. Beschrijf de werkzaamheden goed

Wat geldt voor reguliere werknemers geldt ook voor stagiairs; een goede beschrijving van de dagelijkse werkzaamheden is het belangrijkste om te vermelden in de vacaturetekst. Een goede stagebegeleiding door de organisatie en een goede sfeer volgen op de voet. Zorg dus voor een goed beeld van wat de stageplaats inhoudt.

Hele checklist bekijken?

De hele checklist met 8 tips voor het het schrijven van vacatureteksten voor werving van stagiaires vindt u op amcexpert.nl, de kennisbank op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Neem nu een abonnement!

Tagged , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed