Vacatureteksten.info

Nieuws

Vacatureteksten scholen missen aantrekkelijkheid

Om langdurig meer werknemers te trekken moeten scholen in de vacatureteksten doorgroeimogelijkheden vermelden. Door de recessie en de daaruit voortvloeiende werkloosheid, neemt de interesse voor werken in het onderwijs toe. Dankzij de vergrijzing en de babyboom van het einde van de jaren negentig is de werkgelegenheid in de sector immers groot.

Toch hebben scholen moeite nieuw personeel aan te trekken. Volgens Onderwijsblad is dat deels het gevolg aan de wijze waarop scholen functies presenteren. Veel scholen adverteren bijvoorbeeld met kleine banen. Starters zijn hierdoor vaak genoodzaakt met meerdere banen een redelijk inkomen bijeen te rapen. Verder valt op dat weinig scholen in hun vacatureteksten melding maken van de nieuwe startersregeling, die bepaalt dat in het eerste jaar 20% minder les gegeven hoeft te worden. Ook wordt niet altijd gerept over de begeleiding van beginners.

Carrièreperspectieven worden eveneens vaak onvermeld gelaten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat werknemers uit andere sectoren zich van een overstap naar het onderwijs laten weerhouden door de slechte salariëring. Ook de mogelijkheden voor professionalisering zouden beter benadrukt kunnen worden.
Bron: Onderwijsblad

Tagged , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed