Vacatureteksten.info

Nieuws

Vacatureteksten accountants niet onderscheidend

Slechts 18% van de veertig wervingssites van accountants- en belastingadvieskantoren heeft onderscheidende vacatureteksten. Dat blijkt uit een onderzoek dat Adviesgroep ’88 in januari en februari 2009 heeft verricht. De 7 van de 40 werkgevers geven als enige meer informatie over zaken als arbeidsvoorwaarden, flexibiliteit als thuis of parttime werken aldus het onderzoek.

Weinig onderscheidend vermogen
36% van de accountants- en belastingadvieskantoren geeft een sfeerbeschrijving van het kantoor. Helaas worden bij alle sfeerbeschrijvingen dezelfde standaard termen gebruikt als open cultuur, dynamisch en laagdrempelig. Termen die een werkzoekende vrijwel niets zeggen omdat iedereen ze gebruikt. Bij 2 wervingssites werden vacatures aangetroffen waarbij stond vermeld dat de kandidaat `geen 9 tot 5 mentaliteit’ moet bezitten.

Slecht vindbaar via Google
Uit het onderzoek blijkt verder dat wanneer er wordt gezocht op zoektermen als `fiscalist’, `accountant’ en/of `vacature’ geen van de websites wordt weergegeven op de eerste pagina met zoekresultaten. Daar de eerste drie resultaten goed zijn voor 79% van alle kliks (Think Eyetracking, Cornell University 2008) is dit een gemiste kans voor de accountants- en belastingadvieskantoren.

De onderzoekers wijten de  slechte vindbaarheid aan de technische inrichting van de websites. Daarnaast speelt mee dat het `doorkopieer gedrag’ van vacatures via diverse Jobboards, leidt tot een verminderde relevantie van de individuele vacatures voor Google. Met andere woorden, de vacatures verliezen hun voorrang binnen Google op andere vacatures of websites.

De eerste pagina met Google opleveringen wordt bezet door Jobboards als Totaljobs of intermediairs. Het is de kwantiteit van dagelijkse content en de vernieuwing hiervan die leidt tot een `bezetting’ van de eerste pagina. Overigens geldt dit fenomeen niet alleen binnen de accountancy, maar ook binnen het bedrijfsleven. Grote banken en verzekeraars hebben ook te maken met dit fenomeen.

Onderzoeksopzet
In januari en februari 2009 heeft Adviesgroep ’88, veertig wervingssites van accountants- en belastingadvieskantoren bezocht en beoordeeld vanuit het perspectief van de sollicitant.
Bron: Adviesgroep ’88

Tagged , , , , ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed