Vacatureteksten.info

Onderzoek

Vacaturesites nog steeds populairder dan Google

Het zoeken van een baan via een zoekmachine zit weliswaar in de lift, toch zoekt de beroepsbevolking voorlopig nog liever een baan via een vacaturesite. Bijna 30% van de Nederlandse beroepsbevolking zegt gebruik te zullen maken van een zoekmachine om op zoek te gaan naar een baan.

Vacaturesites zoeken makkelijker naar banen dan zoekmachines
Gemiddeld zegt bijna 30% van de beroepsbevolking gebruik te zullen maken van een zoekmachine om op zoek te gaan naar een baan. Binnen bepaalde beroepsgroepen, zoals automatisering, ligt dat percentage ruim boven de 40%. Hiermee lijkt Google steeds meer een concurrent te worden voor de traditionele vacaturesites zoals Monsterboard.nl en Intermediair.nl. Toch blijkt een baan ‘googlen’ vooralsnog lastig. Althans, slechts 17% van de ondervraagden is van mening dat vacaturesites minder zoekgemak bieden dan Google. Bijna de helft is het niet eens met deze stelling. Ogenschijnlijk speelt vooral de manier waarop de zoekresultaten weergegeven worden hierbij een rol. Op vacaturesites krijgt een werkzoekende immers een net overzicht van vacatures met plaatsingsdatum, functietitel, locatie en werkgever te zien.

Stelling % (helemaal) niet mee eens % (helemaal) mee eens
Als ik iets zoek via Google, sla ik de ‘gesponsorde koppelingen’ altijd over 22% 51%
Door het grote banenaanbod op vacaturesites is het moeilijk om precies te vinden wat ik zoek 28% 36%
Op vacaturesites is het banenaanbod onoverzichtelijk 44% 25%
Vacaturesites bieden minder zoekgemak dan Google 47% 17%
Ik zoek liever een baan via Google dan via een vacaturesite 54% 11%

Gesponsorde koppelingen worden overgeslagen
Daarnaast krijgt een werkzoekende op vacaturesites slechts in beperkte mate reclameboodschappen te zien. Bij Google wordt het zoekgemak mogelijk verminderd doordat er veel zogeheten gesponsorde koppelingen te zien zijn. Werkzoekenden lijken inmiddels gewend te zijn aan deze boodschappen, want ze worden massaal overgeslagen bij het zoeken naar relevante resultaten. De helft van de ondervraagden geeft aan de gesponsorde koppelingen standaard over te slaan. Onder hoogopgeleiden is dit percentage zelfs bijna 60%.     
Bron: Intelligence Group

Tagged ,

Deel deze pagina

PinIt

Gerelateerde berichten

Volg ons

Poll

Heb je voor iedere nieuwe vacature een intakegesprek?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Twitter-feed